Patiëntervaring

‘Ik werd meteen goed in de gaten gehouden’

Mw. Senders, Veldhoven 

Colinda Senders heeft een hartafwijking waarvoor ze al verschillende jaren onder behandeling is bij Máxima Medisch Centrum. Na diverse ingrepen heeft ze uiteindelijk een pacemaker gekregen, om op deze manier haar hartritme te bewaken.

“Als kind viel ik vaker flauw, de oorzaak hiervan was onduidelijk. Pas toen bij mijn broertje een erfelijke hartafwijking werd geconstateerd, vielen mijn klachten op zijn plaats. Zodoende kwam ik bij de afdeling cardiologie van Máxima Medisch Centrum terecht. Hier werd al snel vastgesteld dat ik een vergroot hart had en een behoorlijk gat tussen de boezems van mijn hart. Dit is toen verholpen door het plaatsen van een parapluutje.”

“Daarmee waren de problemen echter jammer genoeg nog niet opgelost. Ik viel namelijk vaak flauw. Om te onderzoeken wat er mis was met mijn hart kreeg ik een implanteerbare hartritmemonitor, een kastje dat het hartritme constant registreert. Tijdens een controle in het ziekenhuis, bij het uitlezen van de hartmonitor, werd duidelijk dat ik een hartstilstand had gehad van 13 seconden. Een pacemaker, om in mijn geval een hartstilstand te voorkomen, was onvermijdelijk.”

“Twee uur na de controle, waar duidelijk werd dat ik een hartstilstand had gehad, belde de cardioloog dat ik direct opgenomen moest worden voor het plaatsen van de pacemaker. Ik werd meteen opgenomen bij de eerste harthulp van Máxima Medisch Centrum en ben zo doorgegaan naar de hartbewaking. Daar werd ik ook meteen erg goed in de gaten gehouden. Ik mocht zelfs niet meer alleen naar het toilet.”

“Zes weken na het plaatsen van de pacemaker kan ik wel concluderen dat ik eigenlijk geen last heb van het apparaatje. Het is vooral een opluchting. De kans dat ik nu een hartstilstand krijg is alleen maar kleiner.”

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Polikliniek Cardiologie
(040) 888 82 00
Eindhoven route 41
Veldhoven route 207

Functie Afdeling Cardiologie
(040) 888 86 80
Eindhoven route 41
Veldhoven route 204

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag
08.30 uur tot 17.00 uur

Routebeschrijving