dinsdag 2 april 2013 Nieuwe geavanceerde CT scanner maakt betere diagnose en behandeling hartpatiënten mogelijk

Betere beeldtechniek zorgt voor een zeer korte scantijd en lagere dosis röntgenstraling      

In Máxima Medisch Centrum is een nieuwe CT-scanner voor hartpatiënten in gebruik genomen. Deze CT-scanner maakt gebruik van een verbeterde beeldtechniek en hierdoor een kortere korte scantijd. Ook worden hartpatiënten hierdor aan een lagere dosis röntgenstraling blootgesteld, is het onderzoek comfortabeler en is de uitslag nog nauwkeuriger te beoordelen. De kwaliteit van de diagnostiek en de patiëntveiligheid neemt daardoor toe.
   

Deze CT-scanner heeft vele mogelijkheden en maakt beelden in zeer korte tijd. Het gehele hart kan nu in minder dan een seconde gescand worden. Omdat het hart onophoudelijk en snel beweegt is een zeer snelle scanner essentieel om het hart goed te kunnen afbeelden. Hierdoor worden nu bij geselecteerde hartpatiënten de kransslagaders afgebeeld zonder liespunctie, waardoor dit onderzoek niet alleen comfortabeler is voor de patiënt, maar ook minder lang hoeft te worden opgenomen in het ziekenhuis en dus sneller naar huis kan.
    

De CT-scanner is aangeschaft in nauwe samenwerking met de specialismen cardiologie en radiologie in het Máxima. Met deze CT-scanner is het nu mogelijk de kransslagaders en de slagaders die rondom het hart liggen nog beter te bestuderen. Hiermee is een risico-inschatting te maken op het krijgen van hartproblemen zoals een hartinfarct.
   

Begin 2013 is gestart met het gebruiken van deze nieuwe CT scanner bij poliklinische hartpatiënten. Tevens is het de bedoeling om dit in de loop van dit jaar uit te rollen voor hartpatiënten op de Eerste Hart Hulp en dat is uniek in de regio. Daarmee kan sneller, preciezer, en met minder straling dan met een gangbare hartcatherisatie, een adequate inschatting van het risico op kransslagaderproblemen worden gemaakt. Deze preciezere diagnostiek heeft voor de patiënt nog een voordeel: hij hoeft minder lang te worden opgenomen in het ziekenhuis en kan dus sneller weer naar huis.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Polikliniek Cardiologie
(040) 888 82 00
Eindhoven route 41
Veldhoven route 207

Functie Afdeling Cardiologie
(040) 888 86 80
Eindhoven route 41
Veldhoven route 204

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag
08.30 uur tot 17.00 uur

Routebeschrijving