Afdeling Cardiologie van Máxima Medisch Centrum

Ieder jaar bezoekt een groot aantal mensen uit de regio Zuidoost-Brabant de huisarts met een breed scala van mogelijke hartklachten. De huisarts kan u doorverwijzen voor aanvullende onderzoek en/of behandeling naar de afdeling cardiologie van Máxima Medisch Centrum. Ook andere specialismen van Máxima Medisch Centrum verwijzen regelmatig door naar de afdeling cardiologie. Bijvoorbeeld de chirurg die een advies wil voor een operatie, of een internist die voor een patiënt met hoge bloeddruk een mede-behandeling van de cardioloog wil.

 Ons cardiologisch team, met deskundige specialisten, (gespecialiseerde) functielaboranten, specifiek geschoolde verpleeg- kundigen, poli-assistenten en medische secretaresses, is behalve op een goede behandeling ook vooral op u als persoon gericht. Dat wil zeggen dat ons team er voor zorgt dat u zich op uw gemak voelt. En dat u best nog eens extra uitleg mag vragen wanneer u iets niet goed begrijpt. Wij willen patiënten op een begrijpelijke manier duidelijke informatie geven, zodat zij zich zekerder en veiliger voelen. Wij hebben een speciaal begeleidingsteam die een patiënt na een hartinfarct kan ondersteunen en begeleiden. Ook hebben wij een hartfalenverpleegkundige die patiënten begeleidt. 

 De afdeling cardiologie werkt nauw samen met de afdeling Sportgeneeskunde. Drie van onze cardiologen zijn gespecialiseerd in sportcardiologie. Voor deze patiënten is er een apart spreekuur en een sportkeuringsprogramma,. Dit wordt samen met de sportartsen van Sportmáx op de functieafdeling door hartfunctielaboranten uitgevoerd. Dit kan overdag, maar ook in de avonduren. 

 De functieafdeling heeft gespecialiseerde teams op gebied van pacemakers, hartritme-analyse, hartbelastingsonderzoeken (ergometrie) en beeldvormige technieken (echocardiografie).

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Polikliniek Cardiologie
(040) 888 82 00
Eindhoven route 41
Veldhoven route 207

Functie Afdeling Cardiologie
(040) 888 86 80
Eindhoven route 41
Veldhoven route 204

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag
08.30 uur tot 17.00 uur

Routebeschrijving